Завершилася IX Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2018»

26.03.2018
Завершилася IX Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2018»

15-17 березня відбулася головна подія освітньої галузі України – Дев’ята Міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2018», яка вкотре пройшла у у Київському Палаці дітей та юнацтва.

Виставка, яка має статус Міжнародної, цього разу зібрала понад 800 учасників із 25 регіонів України та 12 країн світу; понад 50 конференцій, семінарів, презентацій, майстер-класів; понад 14 тисяч відвідувачів.

За своїм фаховим і науковим рівнем, змістовністю ділової програми з найбільш актуальних і важливих питань галузі освіти, чисельністю учасників усіх ланок освіти та кількістю відвідувачів виставка вже багато років є найбільш рейтинговою та широкомасштабною в Україні. 

Цього року на виставці «Сучасні заклади освіти - 2018» свої стенди представили різних форм власності університети, академії, інститути, коледжі, технікуми, наукові установи; професійно-технічні навчальні заклади, науково-методичні центри професійно-технічної освіти; обласні та міські управління (департаменти) освіти, відділи освіти, методичні кабінети, центри, служби ОТГ; загальноосвітні школи, гімназії, ліцеї, дошкільні та позашкільні навчальні заклади; видавництва, фонди, асоціації, освітні портали; виробники і постачальники сучасних засобів навчання, новітніх технологій, обладнання, проектів, програм і рішень для впровадження в процес навчання та управління навчальним закладом.

На стенді "Сучасні рішення для освіти" були представлені сучасні та іноваційні рішення для НУШ, створені у співпраці ТОВ «РОЗУМНИКИ» та партнерів - «НАВІГАТОР», Microsoft, Intel.

Особливу увагу відвідувачів стенду пригорнули сучасний кабінет початкової школи Smart Class та інтерактивне робоче місце вчителя Smart Teach (розроблені відповідно до концепції НУШ).

Протягом виставки на інтерактивному стенді "Сучасні рішення для освіти" відбувалося живе спілкування з відвідувачами, консультації із представниками Мультимедійного видавництва «Розумники» та «НАВІГАТОР», а також розіграш подарунків, в якому взяло участь більше 200 відвідувачів виставки.

Окрім демонстраційної частини план заходу передбачав і науково-практичну.

Під час виставки відбувся семінар та нагородження переможців конкурсу на кращий інноваційний урок з використанням електронних ресурсів.

Гран-прі конкурсу та звання «Smart учитель - 2018» здобула Майя Воронка.

Ще 9 учителів стали переможцями у номінаціях: «Краща ідея Smart урок – 2018» (Бакунець О. А., Карнаух О.П., Черкасенко Н. Г.), «Кращий Smart урок – 2018» (Безбожна І.В., Литвиненко О.Г., Матюніна І.В.), «Кращий інноваційний урок – 2018» (Мишура С.Б., Симітко О.Ю., Ющук О. В.)

Перебіг виставки, запитання, які ставили зацікавлені у іноваційних методиках викладання освітяне ,а також відгуки, які «Розумники» та «НАВІГАТОР» отримують на кожному спільному заході, дозволяють із впевненістю стверждувати, що впроважденя принципів НУШ у початковій школі триває, і що саме на плечах прогресивних вчителів лежить важлива місія по залученню учнів до іноваційних освітніх методик і створенню для них додаткової цінності навчання у школі.

Дізнатися більше про освітні проекти «НАВІГАТОР» та отримати консультацію чи прорахунок для Вашого навчального закладу можна за адресою: education@navigator.ua

 

Для довідки:

Спеціально для наймолодших і найдопитливіших запущено проект "Розумники", націлений на впровадження інтерактивного навчання в ігровій формі в українських школах.

Педагогічний екперемент “Розумники” проводить Інститут модернізації змісту освіти спільно з Інститутом інформаційних технологій та засобів навчання, а індивідуальні пристрої, якими учні користуються на уроках, є спільною розробкою НАВІГАТОР, Impression Electronics, Microsoft, Intel, оснащеною унікальним софтом від мультимедійного видавництва "Розумники".