Весняні події Education в Україні: Академія SMART KIDS, EdCamp Chernivtsi, виставка іновацій для НУШ.

17.04.2018
Весняні події Education в Україні: Академія SMART KIDS, EdCamp Chernivtsi, виставка іновацій для НУШ.

Березень та початок квітня видалися насиченим на події для освітян. НАВІГАТОР, як один із ключових постачальників IT-рішень для освіти, разом із партнером, Мультимедійним видавництвом «Розумники», не залишилися осторонь. Презентуємо дайджест освітніх подій, які відбулися за цей період за нашої участі.

Весняна сесія Академії SMART KIDS, яка відбулася 29 березня – 1 квітня на Хмельниччині, зібрала вчителів початкових класів з метою ознайомлення з кращими практиками використання інформаційних технологій у навчально-виховному процесі, підвищення мультимедійної та комп’ютерної грамотності, а також обміну досвідом та «перезавантаження» під час канікул. Окрім насиченою тренінгової програми педагоги мали можливість взяти участь в майстер-класах з використанням арт-терапевтичних методик та насолодитись вишуканою живою музикою і спа-процедурами.

В якості запрошеного доповідача із лекцією про особливості закупівель для освіти захід відвідала Вікторія Євтушенко,  Директор з розвитку бізнесу НАВІГАТОР.

Весняна сесія Академії SMART KIDS пройшла у невимушеній та дружній атмосфері і дозволила педагогам потренуватися у використанні іноваційних матеріалів у освітньому процесі. Всі слухачі отримали сертифікати зі вказанням модуля та кількості годин.

EdCamp Chernivtsi – регіональна (не)конференція, яка пройшла 31 березня в Чернівецькому університеті і зібрала 300 освітян з різних куточків України та 20 спікерів, що ділилися досвідом і обговорювали важливі для учительства питання.

Метою напрямку EdCamp є допомогти вчителям і батькам відійти від стереотипів пострадянської школи; вибрати шлях до нової шкільної освіти; а школярам допомогти усвідомити виклики XXI століття та створити майданчик для спілкування з людьми, які вже стали успішними в Україні і за її межами та змінюють світ навколо.

НАВІГАТОР та партнер, Мультимедійне видавництво «Розумники», презентували доповідь у блоці «Іновації», в ході якої розповіли про іноваційні комп`ютерні рішення для початкової школи.

Особливу увагу слухачів пригорнули доповіді про дизайн українських школ та про міжнародний досвід та можливості його застосування в Україні.

Основними темами заходу стали іновації в управлінській діяльності, альтернативна освіта, створення сучасного освітнього простору.

Питанню створення сучасного освітнього простору була присвячена виставка іновацій для НУШ, яка відбулася 5 квітня у Вінниці, під час розширеної урядової наради за участі Прем`єр-міністра України, Міністра Освіти, посадових осіб.

З огляду на те, що майже мільярд гривень цього року Уряд виділив на закупівлю шкільного обладнання, учасники наради з цікавістю оглянули експозицію, яка окрім технічних приладів та програмного забезпечення (електронні ресурси для нової української школи, комп`ютер вчителя, персональний пристрій учня Impression 110ES, мультимедійна дошка), включала в себе іноваційні і сучасні меблі для початкової школи, мобільні STEM-лабораторії та методичні матеріали для забезпечення освітнього процесу.

Шановні освітяне! Якщо Вам необхідно проконсультуватись щодо закупівлі шкільного обладнання, напишіть запит на education@navigator.ua