Репортаж: Нетворкінг та тренди на ASBIS HUB 2018. TECH TALKS

27.06.2018
Репортаж: Нетворкінг та  тренди на ASBIS HUB 2018. TECH TALKS

21 червня один з найавторитетніших IT-дітрібуторов України, компанія ASBIS, зібрала партнерів, експертів і журналістів на щорічному заході, який в цей раз пройшов в КВЦ Парковий.

Конференція ASBIS HUB 2018. TECH TALKS сфокусувала увагу на трансформаціях продуктів, рішень, компаній і бізнесу в цифрову епоху. В рамках заходу учасники не тільки занурилися в корисний контент і з задоволенням слухали спікерів, серед яких були як представники державних органів, так і власники бізнесів, керівники напрямків, консультанти та експерти, а й насолодилися чудовою організацією заходу і нетворкінгом із 400 власниками, СЕО та менеджерами з 150 компаній.

«Тренди. Можливості. Інновації", - саме так був визначений основний меседж конференції.

В основному потоці конференції говорили про міську інфраструктуру, кібербезпеку і про майбутнє Інтернету Речей (IoT).

Володимир Ковальчук, керівник з розвитку бізнесу в Україні Perenio IoT spol.s.r.o. поділився в своїй доповіді цифрами: зараз на 7.6 млрд людей у ​​світі вже більше 20 млрд машин.

Важливе в IoT - це те, що він об'єднує залізо і софт в інфраструктуру, створюючи комунікації і вирішуючи реальні проблеми користувачів на різних рівнях (персональне використання, бізнес, авто, міська інфраструктура, індустрія).

Планами щодо розвитку проекту Kyiv Smart City поділився Юрій Назаров з КМДА.

За його словами, вже зараз в Києві видано 610 тисяч карт киянина, які дозволяють надавати городянам пільги і послуги. Активно розвивається проект по створенню системи відеоспостереження: вже зараз в місті працює 5823 камери і ще понад 1000 приватних камер можуть бути підключені в найближчому майбутньому.

Розвиток безкоштовної міської Wi Fi мережі надихається успішним досвідом таких міст, як Сеул і Барселона.

Для зручності користування громадським транспортом КМДА встановила 1211 GPS-трекерів на громадському транспорті і ще 665 на комунальному транспорті, наприклад на снігоприбиральній техніці, що дозволяє аналізувати ефективність її використання.

В ході доповіді Юрій Назаров озвучив одну з найважливіших завдань КМДА в проекті Kyiv smart city: будувати ефективну інфраструктуру, на базі якої бізнеси зможуть створювати корисні сервіси.

Вдалим прикладом такого сервісу є мобільний додаток EasyWay, що дозволяє зручно відстежувати маршрути і розрахунковий час прибуття громадського транспорту.

В рамках ASBIS HUB 2018. TECH TALKS був організований лекційний потік про киберспорт і турнір по CS: GO.

Для НАВІГАТОР важливо брати участь в заходах такого рівня, щоб підвищувати компетентність команди, дізнаватися в числі перших про зміни ринку і нові можливості, і імплементувати їх в рішеннях для клієнтів.