Презентація освітнього простору НУШ у Трускавці

27.06.2018
Презентація освітнього простору НУШ у Трускавці

У 2018/2019 навчальному році початкову школу чекають докорінні зміни: дидактичні матеріали, організація освітнього простору, меблі та комп`ютерне обладнання класів будуть закуплені для першачків відповідно до нових стандартів НУШ (згідно з наказом МОН №283).

Презентація освітнього простору НУШ відбулася 23 червня у трускавецькій НВК «СЗШ №2-гімназія», де делегації вчителів, методистів, директори шкіл та освітяне різних ланок могли оглянути експозицію та зразки, представлені виробниками, та оцінити їх переваги.

В рамках участі у роботі Форуму місцевого розвитку виставку відвідала міністр освіти і науки України, Лілія Гриневич, яка поспілкувалася із виробниками, відвідувачами та журналістами.

На стенді НАВІГАТОР протягом усієї виставки можна було отримати консультацію технічного спеціаліста та ознайомитись із іноваційними рішеннями для НУШ.

Для відвідувачів була проведена презентація унікальної комбінованої панелі-дошки ImBoard K700, яка отримала широкі мультимедійні можливості і незвичайний формат: екран з диагоналлю 70 дюймів оточено панелями, на яких можна писати крейдяним маркером чи маркером на водній основі, а при вимкненому екрані вся поверхня дошки є функціональною і може бути використана для писання чи малювання.

ImBoard K7001 може відтворювати контент в якості Full HD та 4K, здатна розпізнавати формули та намальовані фігури, а розумна технологія забезпечує зручне керування жестами.

Така дошка стане у пригоді як вчителю початкових класів (ми оснастили її програмами з логопедії, української мови та математики від Мультимедійного видавництва «Розумники»), так і вчителям-предметникам . За допомогою стандартного функціоналу ImBoard K7001, наприклад, на екран можна вивести структуру клітини рослин чи тварин, спіраль ДНК, зробити креслення для розв`язання завдань із геометрії (з пласкими та об`ємними фігурами) чи провести словниковий диктант з англійської мови (дошка вміє «розпізнавати» рукописний текст і перетворювати його на друкований), або перевірити знання з хімії чи фізики за допомогою функціоналу з розпізнавання формул.

Учні-першачки, які завітали на виставку з батьками, оцінили також зручність панелі-дошки: висоту опори можна відкоригувати відповідно до зросту користувачів, а  параметри зображення та звуку налаштувати відповідно до освітлення в класі та рівня шуму.

Увагу відвідувачів пригорнули і інші рішення НАВІГАТОР для НУШ: вчительський пристрій у зручному та компактному форматі моноблок та персональний пристрій учня, шкільний ноутбук-трансформер Impression 110 ES.

Основний принцип, яким керується НУШ, -  допомогти учням не втрачати інтерес до навчання та вчитися із задоволенням, а вчителям - легко і у доступній формі викладати матеріал.

Виставка, яка відбулася у Трускавці, стала ще одним кроком на шляху ознайомлення освітян, батьків та представників місцевою влади із іноваційним та сучасним шкільним приладдям, що вже незабаром замінить собою застаріле.