Освіта Майбутнього: репортаж з iForum2018 та результати дослідження ІМЗО.

22.05.2018
Освіта Майбутнього: репортаж з iForum2018 та результати дослідження ІМЗО.

25 квітня iForum 2018, який цього року пройшов вдесяте, створив можливість для обміну досвідом, навчання та нетворкінгу і об`єднав близько 12 тисяч інтернет-діячів та небайдужих прогресивних українців і закордонних гостей.

6 потоків лекцій одночасно проходили і вабили відвідувачів цінними інсайтами та авторитетом спікерів.

Поток "Освіта і технології майбутнього" очікувано зібрав аншлаг і проходив динамічно і насичено. Говорили про самоосвіту та мотивацію, про безперервну освіту, про залучення спонсорських коштів та краудфандінг для Освіти, а також про міжнародний та український досвід.

Спікери потоку "Освіта і технології майбутнього" дискутували про пізнання та важливість для того, хто навчається, самостійно керувати цим процесом , ефективно знаходити і фіксувати інформацію та, що важливо, видаляти неефективні програми з процесу мислення.

За думкою Миколи Скиби, Експерта напрямку "Освіта" "Українського інституту майбутнього" (UIF), школа майбутнього має навчати орієнтуватися у цифровому гіпер-поєднаному, світі.

«Технологія дозволяє створювати інструменти і процеси, що покликані задовольняти потреби людини і розв’язувати проблеми. Але використання техніки без розуміння технології призводить до карго-культу.Освіта теж є технологією, завдяки якою відбувається управління процесом пізнання. Отже на заміну атестатам та сертифікатам ЗНО, що виконується на основі стандартизованим тестам має прийти технологія індивідуального освітнього профайлу, що будується на презумпції інтересів та потреб кожного учасника навчального процесу, самостійно сформульованих ним цілях, партнерські вибудуваній програмі та постійному зворотному зв’язку, що дозволяє гнучко коригувати напрямок». – окреслил експерт у своїй доповіді.

Компанія НАВІГАТОР представила на своєму стенді іноваційні рішення для Освіти, створені за стандартами НУШ. На стенді можна було отримати консультацію фахівця, промо-матеріали по рішенням для НУШ та поставити запитання щодо впровадження новітніх технологій у початкову освіту.

Флагманське рішення для освіти від НАВІГАТОР, Impression 110ES, – це індивідуальний пристрій школяра, високо оцінений як експертами і посадовцями, так і першачками, вчителями проекту та їх батьками.Іноваційний пристрій захищений від пилу, вологи та падіння й оснащений унікальним освітнім контентом від Мультимедійного видавництва «Розумники». 

Огляд Impression 110ES 

Як частина системи «Розумний клас» цей пристрій разом із мультимедійною дошкою, іноваційними меблями, робочім ПК вчителя та програмним забезпеченням і навчальним контентом створює унікальні сприятливі умови для кращого засвоєння учнями навчальної програми.

Підтверженням практичної користі від використання електронних освітніх ресурсів є дослідження результатів Всеукраїнського педагогічного експерименту «Розумна дитина» (реалізується з 2014 року), проведене ІМЗО.

Так порівняно із початком експерименту (початок навчального року) на момент закінчення року середній бал з математики в експериментальної групі учнів зріс з 6,89 до 8,28, в той час як у контрольній групі з 6,79 до 7,07. Значне підвищення спостерігається і у кількості отриманих оцінок високого рівня: у експериментальної групи учнів зростання становило 15 % ( з 15% до 30%), в той час, коли у контрольній  лише 5% (з 13% до 18%).

У експериментальної групи спостерігалися також значні підвищення стійкості уваги та мотивації учнів. Зокрема, стійкість уваги учасників експерименту піднялася з 18% до 42% за період його проведення, а в контрольній групі зростання становило лише 11%.

Опитування учнів після року впровадження експерименту показали, що діти оцінюють роботу з електронними освітніми ресурсами як таку, від якої вони менше втомлюються, і таку, що не викликає у них занепокоєння та труднощів в процесі навчання.

Опитування батьків учасників експерименту показало, що протягом першого і наступних років його впровадження зросла довіра батьків до навчання із використанням електронних освітніх ресурсів, а також підвищилася оцінка батьками самого процесу впровадження новітніх інформаційних технологій в освітній процес у початковій школі.

Дізнатися про можливості для впровадження іноваційних технологій у Вашій школі можна у менеджера напрямку Освіта НАВІГАТОР education@navigator.ua

Відеозвіт з iForum2018