«Нова українська школа розриває пуповину із совдепією», - Павло Хобзей, МОН.

08.06.2018
«Нова українська школа розриває пуповину із совдепією»,  - Павло Хобзей, МОН.

31 травня -1 червня в Яремче пройшов Карпатський форум регіонального розвитку, в рамках якого нардепи, міністри, голови ОДА та ОТГ обговорювали проблеми і перспективи Карпатського регіону.

В рамках Форуму була відкрита виставка сучасного обладнання для нової української школи, на якій свої рішення представили понад 30 виробників сучасних навчальних матеріалів, електронних освітніх ресурсів, комп`ютерів для НУШ, підручників та навчальних матеріалів.

За словами заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея,проведення виставок  обладнання для НУШ дозволяє наочно показати місцевим органам, якою має бути нова школа не тільки з прицілом на цей рік, а й на наступні.

Раніше МОН повідомило, що  998,7 млн грн виділено на створення 8 навчальних осередків у початковій школі. Ці кошти розподілени по цілям, і 20% субвенції має бути використано на закупівлю комп’ютерного обладнання для початкових класів НУШ.

Компанія НАВІГАТОР разом із партнерами, ТМ «Розумники», представила на виставці комплексні рішення для НУШ, що включають в себе як учнівські індивідуальні пристрої, оснащені ЕОІР (навчальним контентом), так і ПК для вчителя, шкільний сервер, мультимедійні дошки.

Так представлена НАВІГАТОР у Яремче унікальна комбінована інтерактивна панель-дошкаImBoard K7001 цікава тим, що на ній можна писати крейдою чи маркером, а середня частина інтегрується з сенсорним екраном діагоналлю 70 дюймів, виконаним з надміцного фотоелектричного скла, стійкого до подряпин. ImBoard K7001 може відтворювати контент в якості Full HD та 4K, здатна розпізнавати формули та намальовані фігури, а розумна технологія забезпечує зручне керування жестами.

Завдяки унікальному професійному ПЗ Windows 10 Pro для освіти панель-дошка від НАВІГАТОР отримала неймовірний спектр можливостей для інтеграції з навчальними матеріалами, демонстрації досліджень та експериментів, інтерактивного виконання тестових завдань та створення вражаючих презентацій та уроків.

Вікторія Косик, керівник відділу цифрової грамотності та ІКТ Міністерства освіти і науки України, зауважила, що вже у вересні 2018 року більше ніж 40 тисяч дітей підуть в перший клас Нової української школи.

«В новій українській школі буде все нове: від парт і до книг. Навчання відбуватиметься за допомогою новітніх технологій».– наголосила Вікторія Косик.

Для НАВІГАТОР КОРПОРЕЙШН, як активного постачальника IT-рішень в освіту, особливо цінним є інтерес ОТГ та місцевого керівництва до освітніх виставок.

«Зміни, які вже відбуваються у системі освіти, не випадково розпочалися саме з початкової школи, що створює сприятливі умови для успішної реалізації проекту НУШ на пілотній стадії та подальшої співпраці держави із локальними виробниками. Наша кінцева мета  - повне перетворення навчального середовища на сучасне і іноваційне, що дозволить піднести не лише процес отримання освіти, а й його результат, на абсолютно новий рівень. Тим паче в Україні у нас є абсолютно всі передумови для цього: повний цикл від розробки шкільних ІТ-рішеньвласного виробництва до Академії Навчання Вчителів.». – зауважила Вікторія Євтушенко, Директор з розвитку бізнесу «НАВІГАТОР».