Міністр освіти та Прем’єр-міністр України відвідали виставку іноваційних технологій для НУШ

10.04.2018
Міністр освіти та Прем’єр-міністр України відвідали виставку іноваційних технологій для НУШ

5 квітня у Вінниці відбулася розширена урядова нарада за участі Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, Міністра освіти Лілії Гриневич членів Уряду, голів облдержадміністрацій, обласних рад, міст, ОТГ.

На нараді обговорювали питання децентралізації та регіонального розвитку.


В рамках події відбулася виставка іноваційних технологій для НУШ, на якій Мультимедійне видавництво «Розумники», НАВІГАТОР та партнери представили рішення для обладнання класів початкової школи.


Іноваційні індивідуальні учнівські ноутбуки-трансформери замість важких підручників, мультимедійні дошки замість звичайних крейдяних, іноваційні ПК вчителя для зручного управління класом замість паперових журналів – майбутнє вже тут!
Наймолодші учні гідні найкращого, а впровадження принципів НУШ в навчальний процес допоможе їм не втрачати інтереса до навчання та щодня бігти до школи як на свято.

Виставка іноваційних технологій для НУШ і реакція посадових осіб на неї демонструє зростання цікавості до питання заміни застарілого шкільного обладнання. Це підтверджується цифрами: цього року Уряд виділив 998,7 млн грн на закупівлю обладнання для перших класів, а МОН розробило методичні рекомендації щодо того, якими мають бути критерії для обладнання.

Таким чином поступово в школах буде створватись сучасне та іноваційне освітнє середовище, сприятливе для навчання в ігровій формі. Наймолодшим школярам це допоможе швидше адаптуватись до навчального процесу, а вчителям – добитися більшого залучення учнів до виконання завдань.

«Сучасні цифрові можливості, космічний, без перебільшення, освітній простір. Навчатися в такій школі – задоволення. А закінчити таку школу – конкурентна перевага в дорослому житті». – прокоментував виставку Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.