Завершилася Зимова сесія Академії SMART KIDS

25.01.2018
Завершилася Зимова сесія Академії SMART KIDS

15-21 січня у затишному готельному комплексі «Сонячний Прованс» на Хмельниччині відбулася довгоочікувана зустріч однодумців - Академія SMART KIDS. Зимова сесія.

За задумом організаторів, мультимедійного видавництва «Розумники», захід все більше стає майданчиком для обміну досвідом, комунікації, опанування нових педагогічних прийомів та розробок, а також можливістю об`єднати вчителів-іноваторів, задіяних у Всеукраїнському проекті «Розумна дитина», методистів, провідних фахівців сфери освіти та інформаційних технологій у рамках насиченої програми.

 

Зимова сесія Академії SMART KIDS підготувала для учасників безліч цікавих активностей, що включали в себе як тренінги за комп`терами, так і зустрічі, лекції, творчі майстер-класи, а також вишукану живу музику та спа-процедури для відпочинку та релаксу освітян.

На перший курс для новачків проекту (15-18 січня) завітало 28 вчителів з усіх куточків України. Другий курс для більш досвічених учасників проекту відбувся 19-21 січня. Загалом Зимова сесія Академії SMART KIDS об`єднала більше 50 вчителів-однодумців.

Представниці Киівської, Тернопільської, Сумської, Полтавської, Одеської, Запорізької, Івано-Франківської та Харківської областей із цікавістю слухали доповіді та брали участь у запропонованих активностях. 7 доповідачів, представники Мінистерства Освіти, ІМЗО, мультимедійного видавництва «Розумники»,  «НАВІГАТОР», тренера та психологи, ділилися найсвіжішою інформацією та проводили практичні заняття.

Перед учасниками обговорення були поставлені наступні запитання:

1 Що таке Нова Українська Школа?

2 Який її зв`язок з Всеукраїнським проектом «Розумники»

3 Як долучитися до проекту?

4. Яке технічне оснащення необхідне для звичайного класу початкової школи (не спеціалізованих кабінетів інформатики)

5. Як сприяти підтримці 360 у щоденній роботі вчителі із новими технологіями: вчителяі-колеги, діти-учні, батьки, адміністрація школи, району, області.

В рамках практичної частини відбулася серія тренінгів по встановленню та налаштуванню програм Smart Kids та роботі з персональними пристроями школярів від НАВІГАТОР.

Активну участь у роботі Зимової сесії Академії SMART KIDS взяла Директор з розвитку бізнесу «НАВІГАТОР», Вікторія Євтушенко. Участь у запланованих активностях та неформальному спілкуванні учасників проекту стали корисним досвідом та джерелом цінних інсайтів та зворотнього зв`язку щодо використання технологій в освітній галузі на сьогодні та побажань вчителів стосовно змін у цій сфері.

В ході своєї доповіді пані Вікторія поділилася з учасницями проекту «Розумники» важливою інформацією щодо змін у бюджетуванні освітньої сфери на 2018 рік та розповіла про новітні способи використання сучасної комп`ютерної техніки в освітньому процесі на прикладі іноваційних розробок НАВІГАТОР із спеціалізованим програмним забезпеченням від «Розумників»

«НАВІГАТОР та мультимедійне видавництво «Розумники» в ТОП-10 постачальників для освітньої сфери саме тому, що ми розробляємо комплексні рішення  - сучасні і бюджетні пристрої та програми, адаптовані саме для цієї сфери і створені за стандартами провідних світових виробників.» - підкреслила Вікторія Євтушенко.

Зимова сесія Академії SMART KIDS пройшла насичено і динамічно та подарувала учасникам новий довід та корисні знання, які вчителі вже найближчим часом почнуть впроваджувати на власних уроках.

Для НАВІГАТОР, як одного з провідних постачальників комп`ютерної електроніки для освітньої сфери, приорітетним є підтримувати зв`язок із освітянами усіх ланок, від вчителя початкової школи до представників Міністерства Освіти, щоб пропонувати ринкові актуальні та сучасні продукти, що максимально відповідатимуть потребам та запитам галузі та мають потенціал змінювати навчальний процес та робити його ефективнішим, цікавішим та насиченішим.

Всеукраїнський проект «Розумна дитина», що реалізується з 2014 року за участі Міністерства Освіти, ІМЗО,  компанії НАВІГАТОР, мультимедійного видавництва «Розумники», Microsoft та Intel,  дозволяє створювати у класі цікаву інтерактивну атмосферу гри та залучити всіх учнів до освітнього процесу. Мета проекту відповідає основному завданню НУШ – зробити школу місцем, куди дитина йде із посмішкою та задоволенням і яка дає сучасні  та актуальні знання та навички, які школяр зможе застосовувати у житті.