Інтерактивна освіта та чому розумні діти – щасливі діти

02.02.2016
Інтерактивна освіта та чому розумні діти – щасливі діти

Зміни в освітній системі – важливий крок в майбутнє України. Інтерактивна освіта поєднує в навчанні школярів традиційні методи в комплексі з сучасними технологіями. Ефективність впровадження інтерактивного методу навчання очевидна: школярі із задоволенням використовують нові технології на уроках, а ігрова форма подачі матеріалу дозволяє швидше засвоїти тему та краще запам’ятати матеріал. Завдяки інтерактивній освіті, діти не перенавантажені великою кількістю непотрібної інформації, що особливо актуально для навчання наймолодших учнів.

Навчання в ігровій формі – важлива складова розвитку учнів молодшої школи. Закордонні країни вже давно використовують систему інтерактивної освіти, втім в Україну такий підхід до організації навчального процесу прийшов нещодавно. Першопроходцем в цій галузі стало мультимедійне видавництво «Розумники», яке підтримали компанії-лідери ринку: «НАВІГАТОР», Microsoft, Intel та Prestigio.

Ініціатива була схвалена Міністерством освіти України та переросла в старт запуску педагогічного експерименту.

Весною 2014 року експеримент Smart Kids розпочав свою роботу, і наразі кількість задіяних вчителів та учнів постійно зростає. Так за перший рік роботи Smart Kids на експериментальне навчання наважились понад 100 осіб. Вже через рік кількість бажаючих збільшилось в 10 раз та дорівнювала 1000 осіб. В 2017 році проект став повномасштабним та продовжує ширитись по Україні. Кількість учасників 2016/17 навчального року становила 12 000 осіб.

В проекті Smart Kids передбачено використання інтерактивних педагогічних ігор для вивчення необхідних базових предметів початкової школи: математика, українська мова, читання.

Мета Smart Kids - створення класів, обладнаних інтерактивними комплексами і учнівськими трансформерами українського бренду Impression Electronics з вбудованими освітніми програмами, котрі в майбутньому докорінно змінять підходи викладання в школах України.

Унікальний продукт«НАВІГАТОР» і «Розумніків» - трансформер 110 ES на базі процесора Intel, - це один із елементів екосистеми «Розумний клас», який дозволяє учням молодших класів продуктивно використовувати навчальний час.

До вашої уваги відео інтерактивного уроку математики Луцької гімназії №4.